Carnegie Holding förvärvar Carnegie Fonder, Holberg Fondsforvaltning  och CAAM Fund Services

Björn Jansson vd Carnegie

Carnegie Holding avser att förvärva Carnegie Fonder, Holberg Fondsforvaltning och CAAM Fund Services. Carnegie Fonder, Holberg och CAAM Fund Services nuvarande ägare är den Altorägda kapitalförvaltningskoncernen Carneo. Den nya gruppen kommer att få namnet Carnegie Group.

Som ett resultat av förvärvet kommer Carnegie Group kommer att bestå av fyra affärsområden; Invesment Banking, Securities och Private Banking samt ett nytt affärsområde, Asset Management, som kommer att bestå av Carnegie Fonder och Holberg. Affärsområdet Asset Management kommer att arbeta på armslängd avstånd från Carnegie Investment Bank vilket innebär att Carnegie Fonder och Holberg kommer att fortsätta arbeta självständigt under deras respekt ive varumärken. CAAM kommer att bli en del av Carnegie Fondr i en process som redan har initierats.

”Vi gör det här för att bygga ett större och starkare företag med mer resurser. Det som blir bättre är att vi får en mer diversifierad intäktsström som gör att vi blir ett stabilare företag”, säger Björn Jansson, vd Carnegie.

”Jag ser fram emot att få säga välkommen tillbaka till Carnegie Fonder och till Holberg, välkommen till Carnegie”

Förvärven är villkorade av tillsynsmyndigheternas godkännande. Prövningarna kan bedömas ta upp till sex månader.

Relaterade artiklar