Carnegie har Sveriges nöjdaste Private Banking-kunder!

Vinner i 10 av 13 kategorier enligt Kantar Sifo Prosperas stora kundundersökning 2021. Carnegie toppar kundnöjdhet inom privat förmögenhetsrådgivning för sjätte året i rad.

Kantar Sifo Prosperas årliga kundundersökning bland svenska Private Banking-aktörer visar att Carnegie vinner i 10 av 13 kategorier; personliga kontakter, service och tillgänglighet, skräddarsydda lösningar, löpande rådgivning, kompetens inom investeringsrådgivning, track record, nyhets- och marknadsinformation, rapportering, etisk standard och hållbara investeringar.

”Vi är oerhört glada över att kunderna uppskattar vårt arbete. Hos oss står kunden alltid i centrum och allt vi gör utgår ifrån att vi hela tiden vill bli ännu bättre för våra kunder”, säger Jonas Predikaka, chef för Private Banking på Carnegie.

”Intresset för onoterade investe­ringar bland privata investerare har vuxit kraftigt de se­naste åren och vi har genomfört en rad framgångsrika investeringsrundor inom onoterat, private equity och private debt. Både våren och hösten har vart mycket transaktionsintensiv”, fortsätter Jonas Predikaka

”En annan trend vi ser är att intresset för hållbara investeringar växer och att vi där har flyttat fram vår position för att identifiera de branscher och bolag som är vinnare i den omställning som sker inom exempelvis hållbar mat, grön energi och vattenförsörjning.”

”En annan trend vi ser är att intresset för hållbara investeringar växer och att vi där har flyttat fram vår position för att identifiera de branscher och bolag som är vinnare i den omställning som sker inom exempelvis hållbar mat, grön energi och vattenförsörjning. Därför är det extra kul att vi rankas högst inom kategorin hållbara investeringar,” säger Jonas Predikaka 


Kantar Sifo Prospera genomför kundundersökningen för Private Banking årligen. Resultatet baseras på över 600 intervjuer fördelat på två kundkategorier; förmögna privatpersoner med finansiella tillgångar överstigande fem miljoner kronor samt företagare, som är både ägare och VD, med finansiella tillgångar överstigande fem miljoner kronor.

Relaterade artiklar

Truecaller - vinnare av Affärsbragden 2022
Carnegie News

Truecaller - vinnare av Affärsbragden 2022

”En internationell storspelare som gör livet lite tryggare.” Så löd motiveringen när Truecallers grundare Nami...