Carnegie Private Banking bäst i Sverige enligt Euromoney

För andra året i rad utses Carnegie till bästa private banking-aktör i Sverige av den Londonbaserade tidskriften Euromoney.


På torsdagskvällen hölls Euromoney Private Banking Awards i London. Vid tillställningen utsågs Carnegie till bästa private banking-aktör på den svenska marknaden för andra året i följd.

– Det är glädjande att vi återigen rankas i topp. Nyckeln till vår framgång är ett tydligt fokus på våra kunder och en strävan från våra medarbetare att hela tiden stärka vårt erbjudande. Jag vill tacka våra medarbetare för deras fina insatser och våra kunder för deras förtroende, säger Fredrik Leetmaa, chef för Carnegie Private Banking.

Euromoney genomför årligen en global utvärdering av private banking-aktörer. Fokus ligger på att identifiera bankerna som utmärkt sig när det gäller att ge sina kunder bästa möjliga rådgivning, service och lösningar. Bankernas erbjudanden genomlyses grundligt och nyckelpersoner intervjuas. Vinnaren utses därefter av en extern expertjury.

Vid sidan av private banking-priset fick Carnegie även pris som bästa svenska bank inom aktieanalys och hållbarhet.

– Vi har jobbat hårt med att förbättra vårt hållbarhetserbjudande, så det är roligt att det uppmärksammas. Och jag kan lova att vi fortsätter röra oss i en hållbar riktning. Det kommer att märkas redan under våren när vår nya hållbarhetsansvariga Johanna Kull tillträder, säger Fredrik Leetmaa.

Senaste året har Carnegies aktieanalys rankats högst i Sverige även i institutionella rankingar från Prospera och Financial Hearings.

Relaterade artiklar