Carnegie blir delägare i den digitala spartjänsten Opti

Carnegie Investment Bank AB blir delägare i den digitala spartjänsten Opti och tar plats i styrelsen. Syftet med Carnegies investering är att båda företagen ser en möjlighet i att dra nytta av varandras kunskap och erfarenhet för att leverera den bästa kapitalförvaltningen till kunderna.

”Carnegie och Optis erbjudanden mot privatpersoner kompletterar varandra på så sätt att vi fokuserar på olika kundsegment men med samma syfte, att leverera den bästa kapitalförvaltningen för våra kunder”, säger Björn Jansson, vd för Carnegie

Opti arbetar med ett kundsegment där digitala lösningar står i fokus och Carnegie arbetar med ett segment som kräver skräddarsydda lösningar och personlig service. För båda företagen är det kunden och kapitalförvaltning som står i fokus.

”Opti har med imponerande snabbhet byggt upp en stor kundbas genom användarvänlighet och konkurrenskraftig avkastning. Vi är mycket glada att Carnegie får vara med och bidra till den utvecklingen samtidigt som vi lär oss att förstå hur den här typen av teknik skulle kunna vara en komponent i vårt eget kunderbjudande”, säger Björn Jansson

Jonas Hombert, grundare och VD för Opti, fortsätter: ”Optis mål är att alla, oavsett utbildning eller lön, ska känna lugn över sin ekonomi. Vår app, som ger hjälp att börja spara och investera pengarna, lyckas med det redan idag. Men det vi försöker uppnå är större än så: vi vill se en samhällsförändring mot mer sparande och större ekonomiskt välmående. Och det tar tid! Carnegie är en långsiktig partner som delar vår vision och har djup kunskap inom området. Jag ser fram emot att bygga upp Opti tillsammans med Björn och hans team.”

I ett första steg kommer Carnegie äga 9.9% av aktierna i Opti och efter erforderligt godkännande från Finansinspektionen kommer ägarandelen stiga till 16.7%. Opti kommer fortsätta att driva sin verksamhet helt separat från Carnegie, och delägarskapet påverkar inte Optis legala status som oberoende finansiell rådgivare. 

Om Opti:

Opti är Sveriges största app för digital kapitalförvaltning med över 300 000 nedladdningar, och företaget värderas idag till 1 miljard. Tjänsten gör det enkelt att börja spara och hjälper pengarna att växa genom att investera dem i fondportföljer. Visionen är tydlig: Alla ska kunna få ett bra sparande, oavsett förmögenhet och kunskap.

Spartjänsten får in ny storägare – stärker kassan med 200 miljoner och når miljardvärdering – Breakit

Carnegie investerar i Opti – går in med 200 miljoner (di.se)

Relaterade artiklar