Carnegie är Sveriges bästa analyshus för åttonde året i rad

Carnegie fortsätter att stärka sin marknadsställning inom svensk aktieanalys och toppar över hälften av de analyssektorer som institutionella investerare har utvärderat i Financial Hearings årliga undersökning.

Idag utsågs Carnegie till Sveriges bästa analyshus för åttonde året i rad när Financial Hearings presenterade resultatet av sin årliga undersökning. Kristofer Liljeberg försvarar Carnegies topp position i den individuella rankingen och blir tillsammans med Erik Hultgård utsedd till Sveriges främsta individuella analytiker.

– För att kunna erbjuda kvalitativ och relevant analys behöver man både bredd i antalet bolag som man bevakar och duktiga analytiker med djup bransch- och bolagskunskap. Carnegie bevakar idag 380 bolag och ambitionen är att ha den bredaste analysbevakningen av nordiska bolag utan så kallad uppdragsanalys. Vi är väldigt glada över att resultatet av denna höga ambition återspeglas i undersökningen, säger Kristofer Liljeberg, chef för Carnegies svenska analysverksamhet.

Kristofer Liljeberg, chef för Carnegies svenska analysverksamhet.

I hela 13 av 20 kategorier toppar Carnegies analytiker rankinglistorna i konkurrens bland svenska mäklarhus 2021. Undersökningen baseras på svar från de största institutionella investerarna i Sverige.

– Jag är imponerad över att se hur teamet, i den höga marknadsaktivitet vi nu befinner oss i, försätter att leverera marknadens bästa analyser, säger Henric Falkenberg, global chef över Securities på Carnegie.

Under 2020 toppade Carnegies analyshus nära alla oberoende kundundersökningar i Sverige och har i flera år toppat oberoende och erkända undersökningar som Financial Hearings, Prospera, Institutional Investors och Extel. 

Relaterade artiklar

#standwithukraine
Carnegie News

#standwithukraine

Carnegie Investment Bank together with our friends at Carnegie Fonder and Social Initiative, has initiated...