Torssell: Börsens potential vid ett utbrott

På sex veckor har Stockholmsbörsen rört sig från ett stöd till ett viktigt motstånd. Carnegie Private Bankings tekniske analytiker Johnny Torssell har räknat på potentialen vid ett positivt utbrott.

Efter förra veckans starka utveckling har Stockholmsbörsen stigit under fem av de senaste sex veckorna med totalt 12,9 procent.

Granskar vi den större bilden i veckodiagrammet kan konstateras att OMXS30-indexet under perioden rört sig från stödområdet vid 2 020–2 050 till motståndsområdet vid 2 300–2 325 i den stora konsolideringen.

Passeras motståndsområdet möter nästa motståndsområde vid 2 410–2 470. Skulle även det området passeras är vi definitivt i en ny bull market-fas och då navigerar jag efter en uppgång till målområdet vid dryga 2 600. I diagrammet nedan illustreras hur jag kommit fram till detta målområde.

Inte kund än? Ansök här för att bli kund och ta del av dagliga tekniska analyser.

MACD-indikatorn noteras också med en köpsignal. Senast vi fick en köpsignal i MACD var i oktober förra året, vilket visade sig vara ett bra köpläge.

Det blir spännande att följa om vi vår en paus eller rekyl vid motståndet i den stora konsolideringen eller om index orkar passera det direkt. Det mest troliga är att vi får någon typ av rekyl/paus innan utbrottet sker.

Teknisk analys varje dag

Få tillgång till mer topprankad aktieanalys och teknisk analys

Bli kund

Författare

Johnny
Torssell

Teknisk analytiker

Relaterade artiklar

Torssell: Svagt mönster i S&P 500
Teknisk analys

Torssell: Svagt mönster i S&P 500

USA-börserna vände i förra veckan upp efter flera veckors nedgång. Volymmönstret ger dock skäl till...

Torssell: Relativt stark börstrend
Teknisk analys

Torssell: Relativt stark börstrend

Stockholmsbörsen har rört sig sidledes de senaste veckorna. Det mesta talar för att det bara...