Stockholmsbörsen vid kritisk nivå

Trots förra veckans upprekyl är den kortsiktiga säljsignalen intakt. Stockholmsbörsen handlas nu nära ett viktigt motstånd, skriver Carnegie Private Bankings tekniske analytiker Johnny Torssell.

Den 15 augusti bröt OMXS30 stödet/nacklinjen vid cirka 2 200 och effektuerade en säljsignal ur en huvud/skuldra-formation (HS) med ett prisobjektiv för nedgång mot 2 060–2 070-området.

I mitten/slutet på förra veckan skrev jag att index noteras strax under motståndet vid cirka 2 200, det vill säga nacklinjen i HS-formationen.

Vad man ofta ser vid signaler ur HS-formationer är att kursen ofta återvänder till utbrottsnivån, och därefter vänder ned igen i riktning med säljsignalen. Under fredagens handel noterade index en uppgång med som mest 0,70 procent till en dagshögsta på 2 200,09 och tangerade inte bara nacklinjen utan dessutom 200-dagars medeltal, men vände alltså ned och stängde på 2186.

Motståndet vid 2 200-området är således fortfarande intakt och så länge detta område förblir obrutet är huvudscenariot att OMXS30 skall ned i riktning med säljsignalen ur HS-formationen, men också i riktning med den svaga säsongen.

På nedsidan möter det första viktiga stödet vid 2 132. Om den nivån punkteras navigerar jag efter en nedgång mot prisobjektivet i HS-formationen vid 2 060–2 070. Om index emellertid vänder upp och passerar 2 200 möter nästa tak redan vid 2 230.

Dagliga analyser för kunder

Bli kund och ta del av Johnny Torssells analyser – varje dag

Anmäl intresse

Författare

Johnny
Torssell

Teknisk analytiker

Relaterade artiklar

Torssell: Misslyckat utbrottsförsök
Teknisk analys

Torssell: Misslyckat utbrottsförsök

I förra veckan försökte Stockholmsbörsen bryta ut på uppsidan, men föll sedan tillbaka. Det är...

Torssell: Svagt mönster i S&P 500
Teknisk analys

Torssell: Svagt mönster i S&P 500

USA-börserna vände i förra veckan upp efter flera veckors nedgång. Volymmönstret ger dock skäl till...