”Betydande uppsida kvar”

Trots den starka utvecklingen på Stockholmsbörsen den senaste månaden finns betydande uppsida kvar: Index ska upp 5-10 procent från nuvarande nivå fram till april. Den prognosen levererar Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie Private Bankning. 

I mitten av november spådde Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie Private Banking, att Stockholmsbörsen skulle stiga 5-10 procent de kommande fyra-sex månaderna. Bara en månad senare har prognosen överträffats, då index är upp 7 procent.

– Vad vi ser är ett mycket starkt positivt tolkningsföreträde på börsen, säger Johnny Torssell. 

Nu uppdaterar han sin analys och spår att Stockholmsbörsen ska fortsätta klättra 5-10 procent från dagens nivå fram till april.

– På kort sikt är gummisnodden hårt spänd och vi kommer säkert få se kortvariga nedgångar, men på längre sikt ser jag inget som talar för nedgång i nuläget. Rekylerna kommer att attrahera nya köpare. 

Vilka är orsakerna bakom den starka trenden?

– Egentligen samma som vi såg för en månad sedan. Vi har ett fortsatt positivt tolkningsföreträde på börsen och är mitt inne i den starka vintersäsongen på börsen (november-april) då i princip all avkastning historiskt har skapats. Dessutom indikerar våganalysen 60 procents sannolikhet för uppgång. 

Hur ser det ut på övriga börser?

– Min analys för USA-börsen indikerar fortsatta uppgångar de kommande månaderna som det mest troliga scenariot. Även i Europa, som tidigare har legat efter USA, har det nu brutit upp med tydlighet och därmed har det lossnat även för de viktiga europeiska marknaderna. Till och med Italien-börsen har exploderat upp, trots valresultatet – ett styrketecken.

Carnegie Private Banking – Där kunskap och kapital möts