Avgörande dagar för börsen

Stockholmsbörsen fortsätter att handlas kring ett tufft motståndsområde. Närmaste tidens utveckling blir avgörande för börsens riktning framåt, skriver Carnegie Private Bankings tekniske analytiker Johnny Torssell.

Under fredagens handel startade OMXS30 med en uppgång på 1,0 procent till en dagshögstanotering på strax över 2 212. Men index toppade redan efter 20 minuter och stängde med en uppgång på blott 0,2 procent. Index noteras efter fredagens handel vid det tunga motståndsområdet kring 2 200. Där återfinns dels det horisontella motståndet och nacklinjen i huvud/skuldra-formationen, dels 50- och 200-dagars medeltal.

Efter torsdagens starka rörelse skrev jag i fredagens analys att:

”Jag navigerar nu efter en kortsiktig uppgång förbi motståndet vid 2 200 och upp till 2 225 med en topp den 22 september”.

Vidare skrev jag att:

”Om index antingen passerar 2 225 och/eller fortsätter upp förbi den 22 september så är detta en indikation på en underliggande styrka. Om index inte orkar upp till 2 225, och toppar innan den 22 september, så skulle det å andra sidan indikera en underliggande svaghet”.

Fortsättningen blir väldigt intressant. Skulle index inte orka passera motståndsområdet vid cirka 2 200, och i stället vänder ned under onsdagens lägsta (2 148), skulle det vara en svaghetssignal som dessutom inträffar i en svag säsong.

De kommande dagarna blir således väldigt intressanta. Kommer index att passera 2 200-motståndet, och röra sig upp mot 2 225 och toppa kring den 22 september? Eller har index redan noterat sin kortsiktiga topp?

Dagliga analyser för kunder

Bli kund och ta del av Johnny Torssells analyser – varje dag

Anmäl intresse

Författare

Johnny
Torssell

Teknisk analytiker

Relaterade artiklar

Torssell: Nivåerna att bevaka i OMXS30
Teknisk analys

Torssell: Nivåerna att bevaka i OMXS30

Stockholmsbörsen konsoliderar kortsiktigt i en långsiktigt stigande trend. Viktiga nivåer avgör om börsen fortsätter upp...

Torssell: Tecken på kommande börsrekyl
Teknisk analys

Torssell: Tecken på kommande börsrekyl

Stockholmsbörsen möter tunga motstånd och negativa divergenser signalerar en möjlig rekyl. Samtidigt är trenden starkt...