Amanda Sellgren

Amanda Sellgren är utbildad data- och systemvetare och jobbar i gruppen Trading Technology, där hon tillsammans med sina kollegor ansvarar för marknadsdata och att drifta samt utveckla Carnegies handelssystem. Hon kom in som konsult på Carnegie i början av 2020 som IT-tekniker och gick sedan över till en fast anställning.

Vad är det bästa med att jobba på Carnegie?

– Det bästa med mitt jobb är variationen av arbetsuppgifter och att jag ständigt får lära mig nya saker. Det är en utmanande miljö, vilket är väldigt utvecklande. För mig som är intresserad av IT såväl som finans passar det perfekt.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Vi börjar varje dag med standup-möte, där vi går igenom det som vi i gruppen planerar att jobba med under dagen. Därefter kan dagen innehålla saker som att analysera och felsöka incidenter, att uppgradera IT-komponenter och att skriva avtal med leverantörer för marknadsdata. Vidare ser vi till att utveckla funktionalitet så att Carnegie kan fortsätta leverera den bästa servicen för våra kunder och att vi följer alla lagar och regelverk som vi ställs inför som bank.

Vad är det som motiverar dig i ditt arbete?

– Variation, utveckling och att få nya utmaningar.

”Det finns utrymme att växa, samtidigt som det är familjär och trygg miljö. ”

Hur är Carnegie som arbetsplats?

– Det är en internationell miljö med kontor i både Europa och USA där det finns utrymme att växa, samtidigt som det är familjär och trygg miljö. Som anställd syns och hörs du, och har en möjlighet att faktiskt påverka.