Alexander Persson

Alexander Persson är systemutvecklare i teamet Trading Technology och började sin roll i mars 2022. Möjligheten att arbeta med hög kreativitet och frihetsgrad – och samtidigt lära av duktiga kollegor med spetskompetens – gör att han trivs på Carnegie.

Vad är det bästa med att jobba på Carnegie?

– Jag kom in i teamet väldigt fort och fick snabbt botanisera bland alla system och tjänster. Det roligaste med mitt jobb är problemlösningen, att genom utveckling ha stor frihet att tackla utmaningar och frågeställningar för att förenkla och förbättra tjänster och vardagen för våra användare. Det är en utvecklande arbetsplats med många kompetenta kollegor med gedigen erfarenhet från IT och bank- och finansbranschen. Här delar vi med oss av erfarenheter och kunskap, och lyssnar på varandra, vilket jag uppskattar som ny i branschen och i arbetslivet i stort. Vi har även konkurrenskraftig ersättning, bra ”work-life balans” och generellt bra villkor.

”Jag motiveras av att skapa användarnytta och att skapa och utvärdera lösningar för olika problem, stora som små”

Vad motiverar dig i ditt arbete?

– Att skapa användarnytta och att skapa och utvärdera lösningar för olika problem, stora som små. En annan motivationsfaktor är att jag utför ett stimulerande och utvecklande arbete där min kompetens ställs på sin spets.

Hur är Carnegie som arbetsplats?

– Jag får ett stort förtroende för mitt arbete och frihet att fokusera på det jag är som bäst på. Uppskattar också att det öppet, korta beslutsvägar och högt i tak. Om man vill arbeta i en miljö med en modern tech-stack, präglat av professionalism, korta beslutsvägar och är intresserad av IT och bank/finans, då tycker jag att Carnegie är en utmärkt arbetsplats.