Carnegie stärker ledningen inom svensk aktieanalys och mäkleri!

- Enligt undersökning bland institutionella investerare

Carnegies ledande marknadsställning inom svensk aktieanalys, mäkleritjänster och corporate access är den starkaste i modern tid. Såväl enskilda kundomdömen som avståndet till övriga analys- och mäklarhus är de högsta noteringarna på närmare 20 år, enligt Kantar Sifo Prosperas årliga marknadsundersökning.  

Carnegie fortsätter att stärka sin ledning inom analys- och mäkleritjänster på svenska marknaden. Det framgår av Kantar Sifo Prosperas årliga kundersökning, där ett 60-tal  institutionella placerare har utvärderat svenska marknadsaktörer.

Investmentbanken toppar återigen såväl den totala rankingen som samtliga utvärderade kategorier: analys & rådgivning, exekvering, samt ”corporate access”(investerarmöten). Carnegie värderas högst i närmare hälften av enskilda analyssekoter, men belönas också för sin förmåga att hantera stora ordrar och skapa likviditet i marknaden.

– Mot bakgrund av de betydande regelverkförändringar som präglat branschen under året är det extra glädjande att våra långsiktiga och målmedvetna investeringar inom både analys och mäklerikapacitet uppskattas av kunderna, säger Henric Falkenberg chef för Carnegie Securities.

© Copyright Carnegie Investment Bank AB 2020. Alla rättigheter är reserverade.