Vi är väl förberedda

Det är onekligen jobbiga och dramatiska tider på så många olika sätt. Att hålla huvudet kallt kan vara en rejäl utmaning när rädslan har kopplat greppet om världens marknader.
 
Med det sagt så är vi på Carnegie Private Banking väl förberedda. De tvära kasten höjer kraven på förvaltning och det är nu du bör få utdelning på din försäkring i form av väldiversifierade portföljer, som vi på Carnegie Private Banking är varma förespråkare av.
 
Vårt råd är att inte minska aktieexponeringen för mycket i detta läge. Det har historiskt visat sig oklokt att i sådana här lägen överge sin långsiktiga strategi. Utmaningen är nämligen att våga gå in igen, och om börsen tvärvänder likt finanskrisen 2008/2009 så missar man lätt stora delar av uppgången som sedan följer.

Det finns redan nu intressanta investeringsmöjligheter av mer defensiv karaktär, som vi bland annat har lyft fram som temainvesteringar i våra strategirapporter. Framtidens läkemedel, hållbara livsmedel och antifragila tillgångar är några av våra senaste teman, som har utvecklats väl.
 
Positivt är att det nu görs omfattande finans- och penningpolitiska stimulanser. Dessa stoppar inte coronaviruset men lugnar och ger bättre fart i världsekonomin när virusspridningen mattas av.
 
Kom ihåg att det alltid är som mörkast innan gryning.

Ta hand om er!
 
Jonas Predikaka
Chef Carnegie Private Banking

© Copyright Carnegie Investment Bank AB 2020. Alla rättigheter är reserverade.