Teknisk analys

Torssell: MTG bryter mönstret

Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie Private Banking, delar här med sig av en aktie som ser intressant ut just nu utifrån ett tekniskt perspektiv.

Den tekniska analysen visar ett nytt beteende för MTG B. Varför är ett nytt beteende intressant?  Ett nytt beteende visar att placerarna ser något i aktien som man inte har sett på länge.

Vad är det då för nytt beteende vi ser? Jo, aktien har gått upp över 20 procent på bara fyra börsdagar. Självklart visar detta att aktien på kort sikt är kraftigt överköpt och borde rekylera men efter en eventuell rekyl visar analysen att förutsättningarna är goda för en fortsatt uppgång. Senast vi hade en situation där aktien steg med över 20 procent på bara fyra börsdagar var i april 2009 och tre respektive sex månader senare hade aktien gått upp med ytterligare 14 procent resp. 50 procent. Aktien bildade för första gången på länge en stor reversalformation för uppgång samtidigt som omsättningen var den högsta på sju månader.

Kort sagt, den tekniska analysen visar att aktien på kort sikt visserligen är överköpt och borde rekylera efter 20 procent upp men att den uppgången ändå illustrerar ett psykologiskt omslag från pessimism till optimism och detta borde leda till en fortsatt uppgång i aktien under de kommande sex månaderna för en uppgång mot 100-110 kr.

Carnegie Private Banking baserar sina aktierekommendationer på fundamental analys. Vår tekniska analys fungerar ibland som ett stöd vid våra bedömningar. Ovanstående skall därför inte uppfattas som en köp- eller säljrekommendation.

© Copyright Carnegie Investment Bank AB 2020. Alla rättigheter är reserverade.