Få tillgång till unika investeringar

Som Private Banking-kund på Carnegie får du möjligheten att ta del av helt unika investeringsmöjligheter som inte andra aktörer kan erbjuda. Nedan är exempel på typer av investeringar som vi erbjuder. 

Investera i onoterade bolag

Investeringar utanför börsen kan ge attraktiv riskjusterad avkastning, men är i regel svåråtkomliga för privata investerare. Genom Carnegies verksamhet inom företagsaffärer kan vi erbjuda ett flöde av unika investeringsmöjligheter, de senaste åren i bland annat Spotify, Klarna och iZettle.

Läs mer  

Teckna aktier i bolag som ska börsintroduceras 

Sedan 2010 har Carnegie varit rådgivare i 72 procent av alla stora börsintroduktioner i Sverige, och över hälften i Norden* – långt mer än någon konkurrent. Därmed uppstår ofta möjlighet för bankens Private Banking-kunder att teckna aktier i transaktionerna.
* Avser nyintroduktioner med transaktionsstorlek över 40 miljoner USD. Siffra per den 20 mars 2018. 

Läs mer 

Ta del av våra tematiska investeringscase

Exempel på tematiska investeringar

Vårt investeringsteam presenterar regelbundet attraktiva teman som du kan välja att investera i. Det har exempelvis handlat om exponering mot globala trender som ökad fetma och diabetes, framväxten av området immuno-onkologi (behandlingsmetod mot cancer) och obligationer på tillväxtmarknader.


  • Valuta
  • Immun-onkologi
  • Diabetes
  • Obligationer på tillväxtmarknader
  • Energi
© Copyright Carnegie Investment Bank AB 2020. Alla rättigheter är reserverade.