Vi lanserar aktiehandel i appen

Carnegie Private Banking lanserar handel med svenska aktier direkt i appen.

Vi vässar mobilverktyget för dig som är kund hos Carnegie Private Banking och lanserar handel med svenska aktier direkt i appen, säger Anna Ronge, ansvarig för affärsutvecklingen på Carnegie Private Banking.

Vad är nytt i appen?

-Vi lanserar aktiehandel direkt i appen med svenska aktier på marknadsplatserna Nasdaq OMX Stockholm, First North och Spotlight.

Hur handlar jag?

-Du når handelsfunktionaliteten direkt under ditt valda värdepapper. För att komma åt handelsfunktionen krävs det att du har handelsbehörighet. Kontakta din rådgivare om du behöver lägga till behörighet.

Något mer jag bör känna till?

-Slå gärna på pushnotiserna under fliken ”MER”. Då får du aviseringar vid exempelvis kurslarm eller när någon av våra olika publikationer publiceras, som till exempel analyser och nyhetsbrev, direkt i mobilen. Kunder med rådgivande förvaltning får även en avisering vid investeringsförslag. Vi meddelar exempelvis förändringar i vår prisbelönta analysavdelnings topplista över nordiska aktier, Movers.

Var vänder man sig för frågor och feedback?

- Vi vill gärna att du som kund är involverad i appens utveckling och tar mer än gärna emot feedback. Om det är användarfrågor av brådskande karaktär, kontakta din rådgivare. Övriga frågor och feedback kan meddelas under fliken ”MER” och ”GE FEEDBACK”.

Vilka funktioner väntar framöver?

-Vi förbättrar appen successivt utifrån kundernas feedback och hur de använder funktionerna. Ett nästa steg kan handla om att utöka handelsfunktionaliteten till fler aktiemarknader och fler instrument eller att förenkla handelsprocessen och möjliggöra fler genvägar till orderläggning. Ett annat område är hur kommunikationen i appen mellan kund och rådgivare kan förbättras.

Hur hittar jag appen?

-Appen finns för iOS och Android och heter Carnegie Private Banking. Ladda ned appen från App Store eller Google Play och logga in med mobilt bank-id. Vi uppdaterar appen löpande. Se därför till att alltid ha den senaste versionen installerad i mobilen.

Hur skyddas mina uppgifter?

-Appen kräver BankID för att logga in. All kommunikation mellan Carnegies system och appen är krypterad för högsta säkerhet. Om du är inaktiv i tio minuter loggas du automatiskt ut.

© Copyright Carnegie Investment Bank AB 2020. Alla rättigheter är reserverade.