ABB ny Mover

NYHET

Carnegie Analys bedömer att ABB:s aktie kommer bli en vinnare under 2013 efter ett svagt 2012. Investerare kommer fokusera på de positiva framtidsutsikterna för Automation istället för på problemen inom Power Systems. Carnegie höjer riktkursen till 160 kronor och tar in aktien på Carnegie Mover-listan.

 

Av CARNEGIE PRIVATBANK

Det gångna året har varit en besvikelse för ABB, men Carnegie Analys bedömer att 2013 kommer bli bättre där framförallt Automation divisionen kommer gynnas av den ekonomiska återhämtningen i USA och Kina. Ledningen spenderade 350 miljoner dollar under det fjärde kvartalet för att åtgärda lönsamhetsproblemen inom Power System. Försäljningstillväxten kommer att påverkas negativt, men effekten på marginalerna bör bli positiv, vilket är mer intressant för investerare. Prispressen inom affärsområdet har dessutom släppt lite under 2012, vilket bör hjälpa till at vända lönsamheten. Carnegie Analys bedömer att investerare kommer att börja fokusera mer på de positiva framtidsutsikterna för Automation istället för på problemen inom Power Systems. 

Orderingången var betydligt bättre än förväntat i rapporten för det fjärde kvartalet (7 procent bättre), vilket bådar gott för vinsttillväxten framöver. Vinstestimaten lyftes med 2-4 procent för de kommande två åren. Carnegie analys höjer även riktkursen för ABB:s aktie till 160 kronor från 150 kronor. Vid riktkursen skulle aktien handlas till ett P/E-tal om 13,5x vilket inte är högt relativt nordiska verkstadskonkurrenter. Carnegie Analys har även inkluderat ABB:s aktie på listan över de mest köpvärda nordiska aktierna – Carnegie Mover. 

Nästa trigger i aktien kommer att vara bolagets kapitalmarknadsdag den 25 mars i USA, där ledningen kommer att vara positiva kring Automations produktutbud.

 

© Copyright Carnegie Investment Bank AB 2018. Alla rättigheter är reserverade.