Assa Abloy fullvärderat

NYHET

Carnegie har nyligen nedgraderat aktierekommendationen för Assa Abloy och ser ingen anledning att ändra detta efter bolagets rapport i förra veckan. Utsikterna för Europa är svaga och aktien handlas nära rekordnoteringar. Carnegie ser en större uppsida i andra mer cykliska aktier. 

 

 Av CARNEGIE PRIVATBANK

I slutet av januari sänkte Carnegie Analys sin rekommendation för Assa Abloys aktie från Köp till Behåll. Det synen bibehålls efter Assa Abloys rapport för det fjärde kvartalet som presenterades i slutet av förra veckan. Den organiska tillväxten föll med 1 procent till 0 procent under kvartalet och marginalerna var något svagare än förväntat. Bolaget uppgav att efterfrågan har varit oförändrad under kvartalet men varnade för en påskeffekt under det första kvartalet. Carnegie menar att det är en aning oroande att den viktiga skandinaviska verksamheten går svagt och att det samma gäller Kina.

Carnegie Analys har till följd av rapporten och försämrade valutaeffekter sänkt sina vinstestimat med 3-4 procent för 2013-14. Carnegie låg 3 procent under konsensus inför rapporten, varför vinstnedrevideringen kan bli än större på marknaden. Med detta i åtanke känns värderingen i dagsläget utmanande. Assa Abloy handlas till ett P/E-tal om 16,7x för innevarande år, vilket medför att premien mot svenska verkstadsbolag är 15-20 procent. Samtidigt är värderingsmultipeln nära rekordnotering. Carnegie anser att aktien är fullvärderad på rådande nivåer och ser en större potential i andra mer cykliska aktier, såsom exempelvis Hexpol där Carnegie tagit upp vinstestimaten med 3-5 procent och målkursen från 345 till 370 kronor efter bolagets rapport.

© Copyright Carnegie Investment Bank AB 2018. Alla rättigheter är reserverade.