Unibet - snyggt spelat

Förra veckan kom Unibet med en mycket stark kvartalsrapport, vilket föranledde uppreviderade vinstestimat och en ny riktkurs om 110 kronor. Ett intressant läge öppnas i aktien då vi dessutom sett en betydande kurskorrigering den senaste tiden

Av CARNEGIE PRIVATBANK AKTIEMÄKLERI

Unibet bjöd på flera godbitar i rapporten. Det som imponerade mest var kanske bolagets mycket starka organiska tillväxt om 40 procent (i lokal valuta) under 2015. För kvartalet kom bolagets intäkter in 13 procent över förhandsförväntningarna, medan motsvarande siffra för rörelseresultat var 17 procent.

Sammantaget föranleder rapporten uppreviderade vinstestimat med omkring 14 procent för 2016. Vi tror också att aktien borde ha prositivt momentum från flera stora sportevenemang under året och vi ser eventuell ytterligare uppsida om det blir beslut om lägre skattesatser vid en väntad holländsk reglering under 2017.

På våra nya estimat handlas aktien för närvarande till en värdering om P/E 16x (på prognostiserade vinster för 2017), vilket bedöms som attraktivt mot bakgrund av bolagets starka tillväxt och höga andel intäkter på reglerade marknader.

 

© Copyright Carnegie Investment Bank AB 2018. Alla rättigheter är reserverade.