Ljus utveckling i SCA

Carnegie har höjt aktierekommendationen för SCA:s aktie från Behåll till Köp efter bolagets kvartalsrapport. Vinsterna framöver kommer drivas av en god organisk tillväxt och kostnadsbesparingar. Riktkursen höjs till 220 kronor.

Av CARNEGIE PRIVATBANK

Carnegie ansåg att SCA:s rapport för det fjärde kvartalet var bättre än förväntad och drevs av en relativt stark organisk tillväxt, kostnadsbesparingar och förvärvet av Vinda. Den organiska tillväxten uppgick till 4 procent, där tillväxtmarknaderna växte 9 procent. Marginalerna inom hygienprodukter steg trots motvind i form av högre råvarukostnader och valutaeffekter. Till följd av rapporten har Carnegie höjt sina vinstestimat med 0-3 procent för 2015-16.

SCA är ett kvalitetsbolag som genomgår en lyckosam transformation och som handlas till ett EV/EBIT-tal om 12x för 2015 och 11x för 2016, vilket är under jämförbara konkurrenter. Vinsttillväxten kommer att fortsätta under de tre kostnadsbesparingsprogrammen och den rådande organiska tillväxten. Carnegie har höjt riktkursen för aktien från 180 till 220 kronor på 6-12 månaders sikt och rekommendationen till Köp från tidigare Behåll.

 

© Copyright Carnegie Investment Bank AB 2018. Alla rättigheter är reserverade.