Cloetta bekräftar ljusa utsikter

Carnegie menar att Cloettas nu avslutande omstruktureringsarbete har varit lyckosamt och bolagsledningen bekräftar att marginalmålen står fast. Det ger en defensiv konsumentaktie som är attraktivt värderad i dagsläget.


Av CARNEGIE PRIVATBANK

Carnegie har nyligen träffat Cloettas företagsledning som bekräftar att rörelsemarginalmålet om 14 procent står fast. Omstruktureringsprogrammet som inleddes 2012 är nu avslutat och har bland annat inneburit att 12 fabriker stängts ned. Framöver kommer bolaget att fokusera på att strömlinjeforma den nya fabriksorganisationen, öka lönsamheten i den köpta nöttillverkaren Nutisal samt lansera pick & mix konceptet i Sverige. 

Cloetta verkar även vara mer fokuserade på att betala ned sin skuldsättning (4,4x EBITDA) snarare än att genomföra fler förvärv (tre under det senaste året).  Cloetta är i dagsläget en defensiv konsumentaktie som erbjuder några av det mest kända varumärkena inom sektorn i Norden och som är attraktivt värderad. Aktien ger dessutom en direktavkastning kring 4 procent. Carnegie upprepar köprekommendationen med en riktkurs om 25 kronor för aktien.

© Copyright Carnegie Investment Bank AB 2018. Alla rättigheter är reserverade.