Carnegie sänker verkstadsbolaget

Trots en stabil kvartalsrapport utvecklas endast en av bolagets tre delar starkt för tillfället och då aktien nått riktkursen sänks köprekommendationen till Behåll. Carnegie ser bättre risk/reward på andra ställen i sektorn.

Av CARNEGIE PRIVATBANK

Beijer Almas aktiekurs har under de senaste dagarna stigit med över 10 procent och det återstår då endast 4 procent till Carnegies motiverade riktkurs för aktien. Därav sänks rekommendationen för aktien från Köp till Behåll.

Den nyligen presenterade rapporten för det tredje kvartalet var i linje med Carnegies investeringar, men då aktien handlas med en premium mot konkurrenter finns det bättre risk/reward på andra ställen i sektorn. Exempelvis har Carnegie köprekommendationer på Addtech, Lagercrantz och Bufab.

Kabeltillverkningsdelen inom Habia Cable fortsätter att utvecklas väl till följd av stark efterfråga från Kina på bolagets signalkablar som används i telekombolagens basstationer. Dock utvecklas Lesjöfors och Beijer Almas handelsbolag inom industri sämre. Jämförelsesiffrorna var visserligen svåra men Lesjöfors tappade 7 procent av sin försäljning under kvartalet jämfört med föregående år och orderingången föll 10 procent. Beijer Almas balansräkning är visserligen fortsatt robust (skuldsättningen mot det egna kapitalet är 11 procent) och direktavkastningen 4,5 procent. Men eftersom endast en av tre delar av företaget går starkt för tillfället och aktien nått riktkursen sänks rekommendationen till Behåll.

 

© Copyright Carnegie Investment Bank AB 2018. Alla rättigheter är reserverade.