God potential i Balder

Förra veckan skruvade Carnegie Analys upp riktkursen för fastighetsbolaget Balder till 190 kronor. Bakgrunden till vår positiva syn på aktien är bolagets starka track record, goda tillväxtförutsättningar och inte minst en attraktiv värdering relativt sektorn.

Av CARNEGIE PRIVATBANK AKTIEMÄKLERI

Vi anser att marknaden underskattar kvaliteten i Balders fastighetsportfölj. Faktum är att bolaget har ett högkvalitativt bestånd, i vilket exponeringen mot kommersiella fastigheter i Göteborg och Stockholm ökat från 46 procent 2011 till omkring 56 procent i dag. Dessutom gillar vi bolagets ökade exponering mot Köpenhamn, vilket bör premieras med en högre värdering.

Värderingsmässigt handlas aktien i dag till P/E 15x på våra prognoser för 2016, vilket motsvarar en rabatt på 12 procent mot sektorn. Det är mycket attraktiva siffror mot bakgrund av bolagets goda framtidsutsikter samt historiskt goda vinsttillväxt om 27 procent årligen de senaste fem åren.

Carnegie Analys sätter riktkursen till 190 kronor, men ser potential för en aktiekurs på 300 kronor om bolaget fortsätter att exekvera i linje med sin historiska förmåga.

 

Aktieutveckling i Balder 1 mars 2013-28 september 2015

© Copyright Carnegie Investment Bank AB 2018. Alla rättigheter är reserverade.