Kaydon höjer SKF

Carnegie Analys ser positivt på SKF:s förvärv av Kaydon. Det relativt höga priset motiveras av de omfattande synergierna som frigörs. Riktkursen höjs till 200 kronor till följd av förvärvet och köprekommendationen upprepas.

 

Av CARNEGIE PRIVATBANK

Carnegie Analys ser positivt på att SKF köper amerikanska Kaydon Corporation för 1,25 miljarder dollar. Kaydon är en diversifierad industriell tillverkare med tre affärsområden: produkter för friktionskontroll (lager), produkter för hastighetskontroll och specialprodukter, inklusive tjänster på miljöområdet. Kaydon har 62 procent av sin försäljning i Nordamerika, 24 procent i Europa, 12 procent i Asien/Stillahavsområdet och 2 procent i resten av världen. Under 2012 uppgick försäljningen till 475 miljoner dollar, med en justerad rörelsemarginal på cirka 16 procent. 

Carnegie anser att den strategiska aspekten av affären är positiv och kommer ge bra synergier, genom att bolagen har produkter som kompletterar varandra och skild geografisk exponering.  Tillsammans med stora synergier kring försäljning och kostnader bedömer Carnegie att förvärvet kommer addera 4 procent till SKF:s vinst 2014. Visserligen ser priset en aning högt ut vid en första anblick, men med ovanstående synergier faller priset ned till EV/EBIT om 10x, vilket får anses vara rimligt. Till följd av förvärvet höjer Carnegie Analys sin riktkurs för SKF:s aktie från 195 till 200 kronor. Rekommendationen är fortsatt Köp.

 

 

 

© Copyright Carnegie Investment Bank AB 2018. Alla rättigheter är reserverade.