Bra momentum inför Vestas rapport

Under helgen har danska Vestas annonserat två stora order i USA. Det bådar gott inför den kommande kvartalsrapporten. Carnegie bedömer att marknadens förväntningar är för lågt ställda på Vestas och ser fortsatt god potential i aktien trots stark kursutveckling.


Av CARNEGIE PRIVATBANK

Danska Vestas Wind Systems aktie har under det senaste 2 åren upplevt en kraftig omvärdering och kursen har stigit med över 760 procent på den tiden. Bara i år är aktien upp 75 procent. Carnegie anser dock att aktien har potential att fortsätta upp från dagens ca 280 danska kronor till målkursen 350 danska kronor. En av de största triggers är tillväxtpotentialen, där USA är Vestas största marknad, och där det finns en stor potential i Kina och Brasilien (där de två sistnämnda utgör 20 procent av marknaden) som Vestas ännu har en låg eller ingen exponering mot. 

Därför var det glädjande att Vestas under måndagen annonserade två nya stororder från USA. Ordervärdet beräknas uppgå till 400-500 miljoner euro. Det medför att de annonserade orderna under Q2 (rapporten presenteras den 20 augusti) nu uppgår till 1,35GW mot Carnegies estimat om 800MW (finns inget konsensus). I ett positivt utfall bland Carnegies olika amerikanska scenarion har rörelseresultatet för 2015 potential att stiga med 10 procent, vilket är 45 procent över rådande konsensusförväntningar. Carnegie bedömer oavsett att konsensus förväntningar på rörelsemarginalen är för lågt ställda. Köprekommendationen upprepas således inför den kommande kvartalsrapporten.

© Copyright Carnegie Investment Bank AB 2018. Alla rättigheter är reserverade.