"Vi gör mobilbetalningar enkla, snabba och säkra"

Berätta om idén företaget bygger på.

– Vi har tagit fram en patentsökt teknik som gör mobilbetalningar väldigt enkla, snabba och säkra. Kunden håller bara sin mobil mot läsaren i butiken och behöver inte låsa upp skärmen för att kunna godkänna transaktionen och behöver inte heller ha egen internettäckning. Samtidigt med betalningen hanteras eventuella kundpoäng, kuponger, digitala kvitton med mera. En lösning som vi idag är ensamma om. Hela betalprocessen tar högst tre sekunder och tekniken fungerar för alla smarta mobiler.

Hur ser er entreprenörshistoria ut?

– Vi är två grundare som har arbetat med olika typer av mobila betallösningar sedan 2005. Med tiden identifierade vi att framgångsrika lösningar måste gå minst lika fort som kortbetalningar, fungera med alla mobiler och dessutom måste hårdvaran som kunden exempelvis blippar emot vara så billig att man kan ge bort den. Den här analysen låg till grund för den lösning som vi nu tagit fram och sökt patent för. I början av 2014 bildades bolaget BlueAccess.

Vilka är era viktigaste milstolpar hittills?

– I början på 2015 tog vi in folk i bolaget och i dag är vi åtta anställda – extrema talanger!  Att vi fick in det här teamet som kunde ta vårt grundkoncept till en robust och skalbar nivå var en enorm milstolpe.   

Vad händer härnäst i bolaget? 

 – Nu implementeras vår lösning i ett par ledande betalappar i Norden. Samtidigt sluter vi nu avtal med ett par av de stora kortterminalleverantörerna i Norden och ska leverera en uppgradering så att vår lösning fungerar på deras terminaler. Vi hoppas snart även få tillkännage att vi blir leverantör till några kända butikskedjor som vi är i förhandling med och kommer då sammanlagt att nå ut till en miljon kassor i Norden. I vår nisch är det långa säljcykler – vi behöver ju både komma in i betalapparna på konsumenternas mobiler och i butikernas kassor. Vi har jobbat i många år men nu är det riktiga konkreta affärer och vi har avtal på plats!

Hur ser BlueAccess ut om 5 år?

– Då kommer vi vara ett hundratal anställda med miljardomsättning, och troligtvis kommer vi att ingå i en större koncern. 

© Copyright Carnegie Investment Bank AB 2020. Alla rättigheter är reserverade.