SvD Affärsbragden

Carnegie gratulerar Mohammad och Hamid Khanahmadi

Carnegie är stolt sponsor av SvD Affärsbragd, ett initiativ som sätter ljuset på framgångsrika entreprenörer som på bragdartat vis inspirerat andra till nyföretagande. Genom den årliga utmärkelsen SvD Affärsbragd så lyfts de goda exemplen fram. Vinnare 2019 är bröderna Mohammad och Hamid Khanahmadi som grundat tolkförmedlingen Tolkresurs.

Med outtröttligt driv har de rört om i grytan i en konservativ bransch – och skapat en framgångshistoria som kan inspirera nästa generations entreprenörer. Bröderna Mohammad och Hamid Khanahmadi är vinnarna av SvD Affärsbragd 2019.

Jubel och applåder fyllde rummet när årets vinnare av SvD Affärsbragd delades ut. Den festliga stämningen fick salen att nästan vibrera, och vinnarna strålade när de tog emot medaljen.– Det här känns helt underbart! Vi har haft privilegiet att ta del av liknande tillställningar under åren, men ingen har ens kommit upp till hälften av energin vi ser här i dag, sade Hamid Khanahmadi.

Tolkresurs startades av Mohammad och Hamid Khanahmadi 2009 – i dag är företaget ett av Sveriges mest välrenommerade tolkförmedlingar. Man vänder sig till såväl företag som myndigheter, kommuner och landsting, och kan bistå med allt från affärstolkar och konferenstolkar till samhällstolkar och bestyrkta översättningar.

”Tog sig in i en bransch som behövde utmanare”
Det är femte året i rad som priset delas ut och det görs i samband med SM i Ung Företagsamhet. Prisutdelare och SvD:s tf vd Anna Careborg underströk hur viktigt det är att inspirera nästa generations entreprenörer att hitta sin motivation – och att SM i Ung företagsamhet därför är ett utmärkt tillfälle att dela ut årets bragd.

Carnegies vd Björn Jansson, som även suttit med i juryn, menar att entreprenörskap och företagande förtjänar så mycket uppmärksamhet som möjligt eftersom framväxten av nya företag är avgörande för svensk samhällsutveckling. Men att bara välja en vinnare har inte varit helt lätt. Konkurrensen om bragdmedaljen har varit stenhård.

– Precis som tidigare år så är det oerhört svårt att jämföra bragdartade prestationer. Det var fem väldigt starka finalister, men också en värdig vinnare. De har visat prov på ett starkt entreprenörskap, med en lösning som adresserar en av Sveriges stora samhällsutmaningar. 

I juryns motivering kan man läsa:”De hade inga andra tillgångar än en gammal bil och en nyinköpt bok, ändå lyckades de erövra en marknad stor som halva Sverige. Med kunskap, kreativitet och ett outsinligt driv utvecklade de en framgångsrik tjänst och tog sig in i en bransch som behövde utmanare.Årets mottagare av SvD Affärsbragd för människor närmare varandra, verkar för en bättre integration och är en inspirationskälla för alla som drömmer om att lyckas på en ny plats.”