Om Framtidens Entreprenör

Framtidens Entreprenör syftar till att främja nyföretagande i Sverige och erbjuder bolag i tidiga utvecklingsfaser tillgång till kunskap, kapital, pitchträning, exponering och
investerarmöten. Förhoppningen är att kunna underlätta företagens utveckling och öka tillväxttakten, bland annat genom kapitalanskaffning.

Varje år söker ett hundratal små tillväxtbolag till Framtidens Entreprenör men bara tio går vidare till en pitchträning och ges möjlighet att presentera sina idéer för en namnkunnig jury. Dessutom får de tävlande värdefull exponering i Svenska Dagbladet och Carnegies kommunikationskanaler, både redaktionellt och kommersiellt, något som kan vara avgörande för växande företag med små resurser.

I en andra vända väljer juryn ut fyra finalister medan den femte finalisten utses i en omröstning bland Svenska Dagbladets läsare. Investerarperspektivet genomsyrar samtliga parametrar när finalisterna väljs ut.

Finalisterna får sedan möjlighet att försöka övertyga investerare vid ett fullsatt investerarkollegium hos Carnegie under en finalkväll i Stockholm och vinnaren röstas fram
av professionella investerare. Det vinnande bolaget får ett kunskapspaket från Carnegie med ett antal rådgivningstillfällen där relevanta experter står till förfogande.

Läs mer på SvD Näringsliv>