”Unika investeringsmöjligheter”

- intervju med Carnegie-rådgivaren Erik Kim 

Många nya kunder kommer till Carnegie Private Banking för att få tillgång till unika investeringsmöjligheter. Erik Kim, rådgivare på Family Office på Carnegie Private Banking, om flödet av svårtillgängliga transaktioner.

Berätta om de unika investeringsmöjligheter som ges för kunder på Carnegie Private Banking?

– Har du större kapitalvolymer och är en lite mer professionell investerare kan vi erbjuda det vi kallar ”spets”. Det innefattar bland annat att delta i börsnoteringar, i vissa fall även som ankarinvesterare.

Det kan också handla om investeringar i onoterad private equity – vilket en vanlig bank inte kan erbjuda. Mycket av det unika affärsflödet kommer just från vår framgångsrika investment banking-verksamhet.

Kan du ge ett konkret exempel?

– Vi har precis avslutat en kapitalanskaffning för ett onoterat bolag som många av våra kunder var intresserad att vara med på. Det är ett mindre investmentbolag som verkar i hela landet och letar ständigt efter intressanta förvärv i form av framgångsrika, mindre familjebolag. Under 

2017 hade bolaget en hög förvärvstakt med totalt fem förvärv. Carnegie hjälpte bolaget att ta in mer kapital genom en företrädesemission, så att man skulle kunna fortsätta den framgångsrika strategin.

På Private Banking vände vi erbjudandet till våra kvalificerade investerare som har större kapitalvolym och kunskap om onoterade investeringar – som också vill vara med på en spännande resa.

Om du också vill du ta del av Carnegie Private Bankings erbjudande så ta kontakt med Erik Kim eller fyll i en intresseanmälan här.