Nu lanserar vi Family Office

Med en stor förmögenhet följer stora möjligheter, men också ansvar att ta hand om kapitalet på bästa sätt. Nu introducerar vi Carnegie Family Office – ett erbjudande som passar dig med en större och komplex ekonomi.  Jonas Predikaka, chef för Carnegie Private Banking, förklarar. 

Vad är Family office?

– Det är Private Banking för dig med en mycket stor förmögenhet – vår erfarenhet visar att det ofta krävs cirka 50 miljoner kronor eller mer för att få full utväxling av erbjudandet. Även om det heter Family Office behöver det inte nödvändigtvis handla om familjer. Också enskilda privatpersoner eller juridisk person, till exempel bolag, kan vara Family Office-kunder. Gemensamt är ofta komplexiteten och långsiktigheten – man strävar efter att kapitalet ska nå över generationsgränser och göra skillnad också i framtiden. 

Vad är skillnaden mellan Private Banking och Family Office?

– Grunden är densamma – att trygga och bygga förmögenheter över tid – men arbetssättet är lite olika. Som Family Office-kund har du ännu större tillgång till din rådgivare och andra experter på Carnegie. Det märks bland annat vid dina placeringsgenomgångar som sker med ett placeringsråd av handplockade specialister, exempelvis inom tillgångsallokering, aktie-, ränte- och omvärldsanalys – alla utsedda för att passa just dina behov. Naturligtvis kan även familjens externa rådgivare ingå i placeringsrådet.

– Du träffar ditt placeringsråd vid ett flertal tillfällen varje år, utifrån en möteskalender som passar ditt schema. Inför varje möte skickar vi en agenda.  

Vad ingår mer i Family office-erbjudandet?

– Förutom placeringsrådet vill jag särskilt lyfta fram vår Next Generation Academy och säkerhetsanalys:

  • Next Generation Academy är en utbildningsserie för familjens yngre generation där vi pratar om olika aspekter av förmögenhetsförvaltning. På schemat står bland annat entreprenörskap, aktiekunskap och hur man bygger en stabil investeringsportfölj. Dessutom fördjupar vi oss bland annat i fastigheter och olika juridiska aspekter. I samband med semiarierna finns möjlighet till nätverkande. 
  • Som Family Office-kund erbjuder vi dig också genomgång av din och familjens säkerhetssituation, såväl den fysiska som den digitala. Carnegie Private Bankings säkerhetsrådgivare gör en första analys och vid behov slussas du vidare till utvalda samarbetspartners. 

Placeringsmässigt, får jag tillgång till något extra som Family office-kund?

– Det ligger i sakens natur att en större förmögenhetsmassa gör det möjligt att investera i fler typer av tillgångar. Exempelvis kan vi erbjuda Family Office-kunder möjlighet att agera corner stone vid börsnoteringar. Det innebär att du garanteras en större andel i en kommande börsnoteringen och inte deltar i sedvanligt tilldelningsförfarande. Du kan också bli ankarinvesterare. Detta är unika och svåråtkomliga möjlighet som Carnegie Private Banking kan erbjuda tack vare Carnegies ledande corporate finance-verksamhet, som sedan 2010 deltagit i mer än hälften av alla svenska börsnoteringar. Vi har också ett flöde av investeringstillfällen i onoterade aktier.  

 Var finns Family Office geografiskt?

– Till att börja har vi ett dedikerat team i Stockholm. Naturligtvis är även du som bor på andra orter välkommen att bli kund på Family Office i Stockholm. 

Om jag är intresserad av att bli Family office-kund – hur gör jag?

– Om du redan är kund på Carnegie tar du kontakt med din nuvarande rådgivare som slussar dig rätt. Är du ännu inte kund klickar du på länken nedan.

 

Boka ett möte med oss