Så hjälper vi dig - Carnegie Private Banking


Du väljer att ta hjälp av oss hela vägen eller få vägledning i enskilda frågor. 
Detta kan vi stå till tjänst med:  

✔ Sätta samman en långsiktigt vinnande strategi - strategisk allokering

✔ Dra nytta av marknadens kortsiktiga svängningar - taktisk allokering

✔ Hitta rätt fonder/aktier/andra finansiella instrument  - komponenturval

✔ Tillgång till exklusiva investeringsmöjligheter 

✔ Övriga tjänster för att optimera och anpassa sin förmögenhetssituation

 

1. Sätta upp en långsiktigt vinnande strategi - strategisk allokering

Att sätta samman en optimal, långsiktig investeringsportfölj – av aktier, räntepapper och andra tillgångsslag – är den enskilt viktigaste faktorn för att uppnå god förmögenhetstillväxt över tid, visar forskningen. Tar du för låg risk i din portfölj, når du troligvis inte så hög avkastning som du har potential att göra. Men är risken för hög, kan du bli orolig vid nedgångar på marknaden och känna dig pressad att sälja tillgångar vid ett ogynnsamt tillfälle. Vårt arbete handlar om att hitta rätt balans för dig och se till upprätthålls över tid.  

Läs mer om strategisk allokering här


2. Dra nytta av marknadens kortsiktiga svängningar taktisk allokering

Finansiella marknader rör sig i vågmönster. Målsättningen med den taktiska allokeringen är att identifiera vilka tillgångsslag – aktier, räntor med mera – som i ett kort till medellångt perspektiv har förutsättningar att genererar bättre avkastning än andra. Den taktiska allokeringen ska med andra ord komplettera den långsiktiga strategiska allokeringen för att öka den riskjusterade avkastningen.

Som kund på Carnegie Private Banking får du tillgång till kompetensen hos vårt tio personer starka Investment Strategy-team med mycket gedigen erfarenhet av de finansiella marknaderna. Genom kontinuerlig analys av det makroekonomiska nuläget, ränte- och vinstutsikter samt risker, bolagsvärdering och den allmänna investeringstrenden fastställer de en rekommendera taktisk allokering, kommunicerar denna och implementerar i de diskretionära portföljerna.   

Inom ramen för den taktiska allokeringen tar vi också fram tematiska investeringar i geografiska områden eller sektorer. Exempelvis har vi de senaste åren rekommenderat aktier i immuno-onkologi, Kanada och frontier markets samt obligationer på tillväxtmarknader. 

 

3. Hitta rätt fonder/aktier/andra finansiella instrument – komponenturval 

Vet du vilken typ av tillgång du letar efter, men har svårt att veta vilket finansiellt instrument (exempelvis fond) som är bäst i sitt slag? Investment Strategy-team på Carnegie Private Banking genomför en bred screening av det globala produktutbudet och gör därefter en djupare analys av ett större antal attraktiva investeringskandidater. Vi återkommer till dig med förslag på attraktiva investeringskandidater.  

 

4. Tillgång till exklusiva investeringsmöjligheter 

Under 2016 var Carnegie rådgivare vid 14 av 16 svenska börsintroduktioner, och har under de senaste fem åren genomför över hälften av alla nordiska börsintroduktioner. Samtidigt rankar institutionella investerare Carnegies aktieanalys som den bästa i landet. Tack vare denna investment banking-verksamhet kan vi erbjuda dig som är private banking-kund investeringsmöjligheter som i regel är svåråtkomliga för privatpersoner – som att delta i börsintroduktioner och exklusiva investeringscase. Vi drar också nytta av vårt omfattande nätverk för att exempelvis kunna erbjuda investeringar i private equity. 

 

5. Övriga tjänster för att optimera och anpassa din förmögenhetssituation

För att utforma förmögenhetsförvaltningen på ett optimalt sätt krävs ofta kompetens inom en rad närliggande områden, som skatt- och familjejuridik, pension och försäkring samt finansiering. Därför har vi ett brett team av specialister inom en rad olika områden som kan hjälpa dig med stöd och rådgivning. Bland annat: 

✔ Skatt & Juridik

✔ Pension & Försäkring

✔ Finansiering

✔ Stiftelser

Läs mer om våra vad som ingår för dig som Private Banking-kund hos Carnegie

 

Fyll i fomuläret om du vill komma i kontakt med oss:

Hur kan vi hjälpa dig?
Namn
Telefonnummer
E-postadress
Meddelande
 
© Copyright Carnegie Investment Bank AB 2017. Alla rättigheter är reserverade.