Ny ägarstruktur för Carnegie Fonder

Carnegies huvudägare Altor har beslutat att flytta Carnegie Fonder till en nybildad koncern som är helt och hållet ägnad åt kapitalförvaltning. Vi på Carnegie Fonder stödjer denna lösning helhjärtat, skriver vd Hans Hedström i ett brev till andelsägarna.

Bästa andelsägare,

Carnegie Fonder AB kommer att flyttas från finanskoncernen Carnegie Holding till en nybildad koncern som är helt och hållet ägnad åt kapitalförvaltning. Altor Fund III är fortsatt vår huvudägare, men med denna lösning separeras vi från Carnegie Holding och dess bankverksamhet. Förutom Carnegie Fonder ingår också danska Carnegie Asset Management i den nya koncernen. Den nya strukturen förväntas vara på plats i april 2016.

Vi på Carnegie Fonder stödjer denna lösning helhjärtat. En renodling ger oss ännu bättre förutsättningar att möta de utmaningar vi står inför och långsiktigt skapa ett fortsatt starkt erbjudande till våra kunder. Vi har alltid varit självständiga och en egen juridisk enhet, men hamnar nu i en struktur som är fokuserad på en enda sak – kapitalförvaltning.

Carnegie Fonders verksamhet startade 1988 med svenska aktiefonder, och har sedan dess utökats med både räntefonder och tillväxtmarknadsfonder. I dag har vi 55 miljarder kronor i förvaltat kapital med hundratusentals andelsägare, 13 fonder och en fjortonde på gång. Genom åren har vi haft olika namn och olika ägare, men en sak har vi aldrig ruckat på: vår förvaltningsfilosofi. Vi ägnar oss åt fokuserad värdeförvaltning, och det tänker vi fortsätta med.

Vänliga hälsningar,

Hans Hedström, vd

Läs mer:

Ny ägarstruktur - frågor och svar (PDF) 
Två marknadsledande aktörer - pressmeddelande från Altor (PDF) 

© Copyright Carnegie Investment Bank AB 2016. Alla rättigheter är reserverade.